donderdag 27 februari 2014

Moeders Lasagne


Moeders lasagne

Dit overheerlijke lasagne recept moet je echt proberen!
Dit is mijn moeders recept en ik en mijn zus zetten hem voort. 
Een leuk recept voor een etentje, ik vind het altijd gezellig zo'n grootte oven schaal in het midden van de tafel.



Ingrediƫnten:
·        1 blikt gepelde tomaten
·        500g gehakt
·        1 grootte ui
·        500g ingevroren spinazie
·        Ongeveer 100g groene pesto
·        Lasagne bladen
·        2 zakjes Mozzarella
·        Geraspte kaas
·        Besciamella sous + ½ liter melk

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snipper een ui, doe de helft van de ui in een pan en fruit de ui op medium vuur.
Doe dan het gehakt bij de ui in de pan.
Als het gehakt rul is doe je het blik met gepelde tomaten er bij, nu mag je het vuur iets hoger draaien.
Zet dan een tweede pan op het vuur en doe daar de andere helft van de ui in.
Doe de spinazie (nog bevroren) bij de ui.
Onder tussen is het de bedoeling dat je gehakt mengsel  aan de kook raakt, laat hem lekker pruttelen en een beetje indikken.
Als je spinazie ontdooit is in de 2e pan kun je de pesto er door heen roeren.
Nu heb je 2 pannen 1 met een gehakt mengsel en 1 met een spinazie mengsel.
Het maakt niet uit als het gehakt wat vochtig is want in dat vocht koken de lasagne bladen gaar.
Berijd de besciamella sous volgens de aanwijzingen op het pakje in een steelpannetje en snijd de mozzarella in plakjes.

Nu komt het leukste getilde we gaan bouwen!

1.     Eerst vetten we de bak slee in met wat boter, je kan ook olie gebruiken als je dat fijner vind.
2.     Doe het gehakt mengel in de slee.
3.     Leg de lasagne bladen op het mengsel
4.     Leg de mozzarella plakjes er op.
5.     Nog een laagje bladen boven op de mozzarella.
6.     Nu de spinazie.
7.     Leg de lasagne bladen daar weer boven op.
8.     Giet de besciamella sous er over heen
9.     Strooi de geraspte kaas als laatste boven op.
10.                       Dek de lasagne af met zilverfolie.



Stop de slee nu in de oven voor een half uur, verwijder daarna de folie en bak hem nog eens een kwartier.    
Laat hem na het bakken nog even afkoelen en eet smakelijk!
Dit recept is speciaal online gezet voor mijn lieve vriendin Chantal Brouwer   = )  



Geen opmerkingen:

Een reactie posten