woensdag 23 april 2014

Superfood Goji Bes






Superfood  goji bes.

De Goji bes is een van de superfood’s, je hoort steeds vaker van deze bes.
De Goji bes is een kleine rode en meestal gedroogde bes. 
De bessen groeien aan een struik die oorspronkelijk uit oost Azië komt.
De struiken zijn ook in Nederland te vinden van wegen de vraag naar Goji bessen.
Hier kennen we de struik als de boksdoorn.
De smaak is een beetje zoet en als je ze iets te lang bewaart kunnen ze een beetje plakkerig worden, maar je kan de bessen zeker wel een lange tijd bewaren mits je ze droog en koel bewaard.
Ik bewaar ze in een weckpot.

Waarom is de Goji bes een superfood en wat zit er in?

·        De bes verhoogt de weerstand en is dus erg goed voor het immuunsysteem.
·        Verhoogd de concentratie.
·        Ook is de bes goed voor de huid vanwege het vitamine A gehalte (gaat veroudering tegen)
·        Bevat een hoog vitamine C gehalte.
·        Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6.
·        Vitamine E.
·        De bes bevat veel mineralen  zoals: ijzer, zink, selenium, koper, calcium.
·        Aminozuren.
·        Antioxidanten.
·        En omega 6 vetzuren.
·        Ook zou de bes relatief veel eiwitten bevatten.


Klinkt goed! Lijkt mij.
De bessen schijnen ook tegen allerlei ziektes te helpen  zo als Alzheimer en kanker.
Er bestaan wel 17 soorten Goji bessen over de hele wereld, de “lycium barbarum” is de meest bekendste bes.
Omdat de bes zoet smaakt is het dus erg lekker in gerechten bijvoorbeeld in een 
geitenkaas salade of door je havermout.
Ze zijn ook lekker als snack tussendoor.
Ik zelf vind de structuur niet zo heel lekker dus ik doe ze door mijn smoothies.


Wist je dat de stuik waar de Goji bessen aan groeien giftig is? Je kunt alleen de bessen eten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten