Superfood goji bes.
De Goji bes is een van de
superfood’s, je hoort steeds vaker van deze bes.
De Goji bes is een kleine
rode en meestal gedroogde bes.
De bessen groeien aan een
struik die oorspronkelijk uit oost Azië komt.
De struiken zijn ook in Nederland
te vinden van wegen de vraag naar Goji bessen.
Hier kennen we de struik
als de boksdoorn.
De smaak is een beetje
zoet en als je ze iets te lang bewaart kunnen ze een beetje plakkerig worden, maar je kan de bessen zeker wel een lange tijd bewaren mits je ze droog en koel
bewaard.
Ik bewaar ze in een
weckpot.
Waarom is
de Goji bes een superfood en wat zit er in?
·
De bes verhoogt
de weerstand en is dus erg goed voor het immuunsysteem.
·
Verhoogd de
concentratie.
·
Ook is de bes
goed voor de huid vanwege het vitamine A gehalte (gaat veroudering tegen)
·
Bevat een hoog
vitamine C gehalte.
·
Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6.
·
Vitamine E.
·
De bes bevat veel
mineralen zoals: ijzer, zink, selenium,
koper, calcium.
·
Aminozuren.
·
Antioxidanten.
·
En omega 6
vetzuren.
·
Ook zou de bes
relatief veel eiwitten bevatten.
Klinkt goed! Lijkt mij.
De bessen schijnen ook tegen
allerlei ziektes te helpen zo als
Alzheimer en kanker.
Er bestaan wel 17 soorten Goji bessen over de hele wereld, de “lycium barbarum” is de meest bekendste
bes.
Omdat de bes zoet smaakt
is het dus erg lekker in gerechten bijvoorbeeld in een
geitenkaas salade of door je havermout.
geitenkaas salade of door je havermout.
Ze zijn ook lekker als
snack tussendoor.
Ik zelf vind de structuur
niet zo heel lekker dus ik doe ze door mijn smoothies.
Wist je dat de stuik waar
de Goji bessen aan groeien giftig is? Je kunt alleen de bessen eten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten