Curry
Rode
curry met kokosmelk en sambal.
Dit
recept is echt veel makkelijker dat dat het lijkt.
En
echt het proberen waard hij is Super lekker!
Ingrediƫnten:
·
4
teentjes knoflook
·
Rood
pepertje
·
Handje
peterselie
·
Een
ui
·
Limoen
·
Kousen
band
·
Blikje
kokosmelk (400 ml)
·
Rode
curry pasta (van de Albert Heijn)
·
Tomaten
puree
·
Surinaamse
sambal (die is lekker heet)
·
Curry
poeder
·
Kip
·
Roti
plaat
Doe
4 teentjes knoflook, een pepertje (met pitjes), peterselie en een ui in de
blender, knijp er wat limoen sap over heen.
Maak
er een mooi papje van.
Snijd
de kousenband en zet een diepe pan op
het vuur.
Doe
het knoflook/ peterselie mengsel samen met de kousenband in de pan.
Bak
het even kort aan.
Giet
dan de 400 ml kokosmelk en de rode curry pasta er bij in, roer het even door.
Roer
dan het blikje tomaten puree een schepje Surinaamse sambal en wat curry poeder
door heen.
Laat
het even goed door koken.
Bak
nu de kip.
Doe
op het laatste de kip bij de curry.
Verhit
een droge koekenpan en piep daar de Surinaamse roti platen even in op.
eet de curry met de roti plaat, je kunt er ook rijst bij doen.
Eet
smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten