maandag 7 april 2014

Rode curry met kokosmelk en surinaamse sambal.


Curry



Rode curry met kokosmelk en sambal.
Dit recept is echt veel makkelijker dat dat het lijkt.
En echt het proberen waard hij is Super lekker!


Ingrediƫnten:

·        4 teentjes knoflook
·        Rood pepertje
·        Handje peterselie
·        Een ui
·        Limoen
·        Kousen band
·        Blikje kokosmelk (400 ml)
·        Rode curry pasta (van de Albert Heijn)
·        Tomaten puree
·        Surinaamse sambal (die is lekker heet)
·        Curry poeder
·        Kip
·        Roti plaat


Doe 4 teentjes knoflook, een pepertje (met pitjes), peterselie en een ui in de blender, knijp er wat limoen sap over heen.
Maak er een mooi papje van.



Snijd de kousenband  en zet een diepe pan op het vuur.
Doe het knoflook/ peterselie mengsel samen met de kousenband in de pan.
Bak het even kort aan.
Giet dan de 400 ml kokosmelk en de rode curry pasta er bij in, roer het even door.
Roer dan het blikje tomaten puree een schepje Surinaamse sambal en wat curry poeder door heen.
Laat het even goed door koken.
Bak nu de kip.



Doe op het laatste de kip bij de curry.
Verhit een droge koekenpan en piep daar de Surinaamse roti platen even in op.
eet de curry met de roti plaat, je kunt er ook rijst bij doen.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten