Gamba salade met spek en knoflook.
Ingrediënten:
·
Bakje grote garnalen (van de Albert
Heijn)
·
Paar plakjes spek (ik gebruik katenspek)
·
Twee of drie kleinere tomaatjes
· Komkommer (100 g net wat je lekker
vind)
·
Lente uitje
·
Handje sla
·
Limoen
·
Knoflook
· Sneetje spelt brood
·
Olijf olie
·
Zout en peper
Snijd
de lente uitjes, tomaatjes, komkommer, in stukjes.
Doe
er een handje sla bij en eventueel een klein scheutje olijf olie.
Giet
ook een scheutje olijf olie over de garnalen en breng ze op smaak met zout,
peper, knoflook en limoen sap.
Leg
de plakjes spek op een bordje met keuken papier, en doe deze in de magnetron op
800 wat voor 1 minuut.
Het
spek in de magnetron ipv de koekenpan is een snelle en minder vette manier om spek
te bakken, het vet van de spek trekt in het keuken papier en je voegt geen
extra vet toe voor het bakken.
Het
kan zijn dat het nog een minuutje in de magnetron moet, blijf er even bij zo
dat t niet verbrand.
Dep
het spek nog even na met keuken papier.
Nu
is het tijd om de garnalen te baken, die zijn redelijk snel klaar daarom doe ik
dit als laats.
Laat
de koekenpan eerst heet worden.
Er
zit al olijf olie op de garnalen dus je hoef geen olie meer in de pan te doen.
Bak
de garnalen ongeveer in 3 minuutjes gaar.
Rooster
het spelt broodje.
Prik
het spek en de garnalen om en om op een saté prikker.
De
garnalen en spek dat je over houd kun je gewoon door de salade doen.
verwijder het "kontje" van een teen knoflook en wrijf met de knoflook over het geroosterde broodje.
Zo is het brood heerlijk bij deze salade.
Eet
smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten