dinsdag 22 april 2014

Gamba salade met spek en knoflook.


Gamba salade met spek en knoflook.



Ingrediënten:

·        Bakje grote garnalen (van de Albert Heijn)
·        Paar plakjes spek (ik gebruik katenspek)
·        Twee of drie kleinere tomaatjes
·        Komkommer (100 g net wat je lekker vind)
·        Lente uitje
·        Handje sla
·        Limoen
·        Knoflook
·        Sneetje spelt brood
·        Olijf olie
·        Zout en peper

Snijd de lente uitjes, tomaatjes, komkommer, in stukjes.
Doe er een handje sla bij en eventueel een klein scheutje olijf olie.



Giet ook een scheutje olijf olie over de garnalen en breng ze op smaak met zout, peper, knoflook en limoen sap.
Leg de plakjes spek op een bordje met keuken papier, en doe deze in de magnetron op 800 wat voor 1 minuut.
Het spek in de magnetron ipv de koekenpan is een snelle en minder vette manier om spek te bakken, het vet van de spek trekt in het keuken papier en je voegt geen extra vet toe voor het bakken.
Het kan zijn dat het nog een minuutje in de magnetron moet, blijf er even bij zo dat t niet verbrand.
Dep het spek nog even na met keuken papier.



Nu is het tijd om de garnalen te baken, die zijn redelijk snel klaar daarom doe ik dit als laats.
Laat de koekenpan eerst heet worden.
Er zit al olijf olie op de garnalen dus je hoef geen olie meer in de pan te doen.
Bak de garnalen ongeveer in 3 minuutjes gaar.

Rooster het spelt broodje.

Prik het spek en de garnalen om en om op een saté prikker.
De garnalen en spek dat je over houd kun je gewoon door de salade doen.

verwijder het "kontje" van een teen knoflook en wrijf met de knoflook over het geroosterde broodje.



Zo is het brood heerlijk bij deze salade.
Eet smakelijk!

   


Geen opmerkingen:

Een reactie posten