Healthy Gluten vrije Gepaneerde Kip!
Ja,
ja glutenvrij en toch gepaneerd.
Dit
is een super easy en lekker receptje.
Wat
heb je nodig:
·
Een
ei
·
Boekweitmeel
of rijstmeel
·
Mais
paneermeel
·
Kip
De
boekweit of rijstmeel kun je net als de mais paneermeel in een Eco-Plaza of een
biologische winkel kopen.
Zelf
gebruik ik boekweitmeel, er is een mogelijkheid dat boekweitmeel eventueel sporen van gluten kunnen bevaten.
Ik
gebruik kip uit mijn vriezer waar ik over schreef in mij artikel “budget tip
met kip”.
Ik
haal de kip in de ochtend uit de vriezer zo dat hij avonds ontdooid is.
Leg
de boekweitmeel en het mais paneermeel op een schoteltje.
En
klop een ei.
1. Haal de kip
eerst door de meel, zo blijft het ei
beter plakken. (klop het overtollige meel er af)
2. Haal de kip
naar door het los geklopte ei.
3. Als laatste
haal je dan de kip door de maispaneermeel.
Verhit
een beetje olijf olie in een pan.
Bak
de kip op een middel heet vuurtje, leg in het begin heel even de deksel op de
pan.
Paneermeel
kan nog al snel verbranden dus let daar op.
Als
de kip mooi goud bruin is gekleurd dan is hij goed.
Meestal
duurt het garen van kipt z’n 10 minuten.
eet smakelijk!! deze kip is ook erg lekker door een salade.
Dit ziet er lekker uit zeg! Wil ik ook eens een keer maken.
BeantwoordenVerwijderenliefs x