zondag 11 mei 2014

Salsa


Overheerlijke salsa!! Lekker en gezond :)



Je kan het eten op je taco’s of gewoon ouderwets lekker met een chipje.

De ingrediënten:

·        1 limoen
·        Een sjalotje
·        3 a  4 grote tomaten
·        Peterselie of koriander
·        1 teentje knoflook
·        Een klein pepertje, fijn gesneden.
·        Klein scheutje olijfolie


Rasp de schil van een limoen in een kommetje en knijp hem uit.
Snij de tomaatjes in bokjes en verwijder het vruchtvlees, dat willen we niet in onze salsa.
Pers het teentje knoflook en roer dit allemaal door elkaar. Laat dit mengsel 2 minuutjes staan.

Ik gebruik peterselie in mijn salsa, dat vind ik iets toegankelijker aangezien veel mensen koriander te sterk van smaak vinden.

Als je peterselie wilt snijden helpt het om de peterselie met steeltjes en al op te rollen, dan kun je het beter vasthouden als je het wilt snijden. Deze truc helpt ook bij basilicum en koriander.
Ik snij de peterselie lekker fijn.
Roer alle ingrediënten door elkaar en voeg een klein schuitje olijfolie en het pepertje toe.



Yam, yam, eet smakelijk!!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten