De
kaki vrucht.
De
kaki vrucht groeit aan een grote boom net als de bekende appeltjes.
Er
zijn verschillende kaki’s te vinden.
Deze
vrucht bevat geen pitten en is heerlijk zoet van smaak.
Ik
weet niet precies waar de vrucht vandaan komt maar ik hoorde laatst dat hij
vooral in Israël groeit.
De
kaki vrucht zit borden vol met antioxidanten.
Antioxidanten
beschermen onze cellen tegen vrije
radicale.
Vrije
radicale zijn gevaarlijke atomen die ontstaan door verschillende processen in
de cellen.
De
vrije radicale richten schade aan bij onse gezonde cellen.
Ook
bevat de kaki heel veel voedingsvezels wat weer goed is voor je stoelgang.
De
kaki verlaagt de bloeddruk en je lichaamstemperatuur.
Er
zitten calcium, magnesium, ijzer en vitamine in deze vrucht, onder andere:
vitamine A en C.
En
de vrucht zit vol met foliumzuur wat goed is bij de zwangerschap.
Dat
is natuurlijk ook niet onbelangrijk.
Ik
kende de vrucht nog niet maar ik vond hem heerlijk.
Je
kunt het goed gebruiken als tussendoortje, door de vezels vult het ook best wel
goed.
Je
kunt de kaki het beste op kamertemperatuur bewaren, tenzij hij echt heel rijp
is dan raad ik de koelkast aan.
De
vrucht rot het eerste bij het kroontje dus controleer deze goed voor dat je het
koopt.
Sommige
verkopers zijn geneigd om de kaki’s op zijn kop te leggen zo dat je de rotting
niet kunt zien, ik werd hier gelukkig op gewezen voor dat ik ze kocht.
Je
kunt overigens de rotte plek er uit snijden en de vrucht gewoon eten, niets aan
de hand.
Als
je wil kun je de vrucht door de midden snijden en hem uit lepelen of je kunt
hem zonder te schillen eten als een appeltje. In de schil zitten natuurlijk de
meeste vitamine en is naar mijn idee ook het lekkerst.
Wat leuk! Ik kende ze al door Pierre :)
BeantwoordenVerwijderenoh ja dat zal wel ja, ik had ze nog nooit gegeten maar ze zijn erg lekker
Verwijderen